Previous Next

Ahşap Paletler Hakkında Bilgiler

Kullanıcı Oyu: 4 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin değil
 

Paketlerin istiflenmesi ve düzenlenmesi için kullanılan paletler, malların depolanması, nakliyesi amacına hizmet ederek, taşıma işlerinde kolaylık sağlayan özellikleri olan materyallerdir. Gelişmiş ülkelerde bir sanayi kolu olan palet üretimleri, çevre dostu bir standardı da yaşatmaktadırlar. Sanayi toplumunun artan ihtiyaçlarına nakil sırasında kolaylık sağlayan paletler depolama ve yatırım maliyetlerinin düşmesinde pay sahibidirler.

 

Bin dokuz yüz otuzlu yıllardan beri kullanım alanı oluşturan paletler, o yıllarda metal olarak üretimlerinde artı maliyet olarak yüksek rakamlara ulaşan girdilerinden sonra ahşap palet seçenekleriyle tekrar iş hayatına dönmüş, ayrı bir sanayi olmuştur. Alt ve üst kademe olmak üzere iki ayrı kademeden oluşan paletler, büyüme hızının alternatif olduğu dönemlerde gördüğü rağbet soncu standartlara bağlanmış ve üretimi bu şekilde gerçekleştirilmiştir.

Euro palet ve ahşap paletler, taşımacılık esnasında ürün zararını azaltan paletler, deniz yolu havayolu ve karayolu taşımacılığında tercih edilerek hasar riskini azalttığı gibi depolama alanlarında boş sahaların oluşmasında önemli etken olmuştur.

Sabitliği ile sağlamlık sağlayan aynı zamanda çok sayıda kullanılabileceği gibi onarılıp tekrar da kullanılmaktadır. Ahşap palet ve Euro palet çeşitleri palet sektöründen en çok kullanılan palet türüdür. Ahşap palet ve Euro paletler fiyat ve maliyet açısından da diğer palet çeşitlerine göre daha uygundur.